Session Program

The Extreme Universe in the Suzaku Era December 4 – 8, 2006, Kyoto, Japan

Talk Duration

allocation (talk + discussion and transition)

- a $30 \min (23 \min + 7 \min)$
- b 20 min $(15 \min + 5 \min)$
- c $15 \min(12 \min + 3 \min)$

Poster number

Poster numbers are given in the abstract book.

Monday, 4 December

9:00- Registration desk

10:50-11:00 (10min) Welcome Address (Kazuhisa Mitsuda)

11:00-12:05 (65min) (Chair: N. White)

(1) Gamma Ray Bursts, Cosmic Rays and Neutrino

b John Andrew Nousek: Rapid Evaluation of Swift GRBs as Target of Opportunity c Makoto S. Tashiro: The Suzaku-Swift Joint Observation of the Early X-Ray Afterglow of GRB060105 c Ken'ichi Nomoto: X-Ray Flash - Supernova Connection: A Model for SN 2006aj/GRB 060218 c Ersin Gogus: RXTE Observations of Soft Gamma Repeaters Bursts

12:05-14:20 (135min) Lunch and Poster Session

14:20-16:10 (110min) (Chair: R. Petre)

(2) Thermal Structure/Dynamics of Groups and Clusters of Galaxies

b Jeremy Stephen Sanders: Feedback and Enrichment in Clusters of Galaxies

c Mark Bautz: Suzaku Observations of Abell 1795

c Naomi Ota: Absence of Bulk Motions of the Intracluster Medium in the Centaurus Cluster

b Yoh Takei: Study of the Warm-Hot Intergalactic Medium in the Suzaku Era

b Thomas H. Reiprich: Suzaku Observation of Abell 2204: Galaxy Cluster Gas Temperature Measurement up to the Virial Radius

b Stefano Ettori: The Cluster Gas Mass Fraction as a Cosmological Probe: a Revised Study

16:10-16:30 (20min) Coffee Break

16:30-18:15 (105min) (Chair: T. Ohashi)

b Kuniaki Masai: Suprathermal Electrons in Hot Interstellar/Intracluster Media c Kazuhiro Nakazawa: A Suzaku Survey for Non-thermal Hard X-ray Emission from Clusters of Galaxies

(3) Chemical Structure and Evolution Clusters of Galaxy

b Italo Balestra: Tracing Distribution and Evolution of Metals in the Intracluster Medium

c Kyoko Matsushita: Suzaku Observation of the Metallicity Distribution in the Intracluster Medium of the Fornax Cluster

c Haiguang Xu: High-Abundance Arc in HCG 62 Revealed with Chandra

b Takeshi G. Tsuru: The Galactic Wind Emission : Thermal Spectrum from the Cap of M82

Tuesday, 5 December

9:00-10:40 (100min) (Chair: M. Bautz)

c Michael Bauer: The Nuclear Outflow of the Starburst Galaxy NGC 253 with XMM-Newton a Summary Talk of Clusters (Takaya Ohashi, Pat Henry)

(4) Warm and Hot Intragalactic Medium

b Dan McCammon: X-rays from the Galactic ISM and Halo

c Randall K. Smith: Suzaku Observations of the Local and Distant Hot ISM

b Ryuichi Fujimoto: Evidence for Solar-wind Charge-exchange X-ray Emission from the Earth's Magnetosheath

10:40-11:00 (20min) Coffee Break

11:00-12:40 (100min) (Chair: D. McCammon)

b Graziella Branduardi-Raymont: Thermal and Non-thermal Components of the X-ray Emission from Jupiter

c Frederick Scott Porter: Suzaku Observations of Comet 73P/Schwassmann-Wachmann 3 at Closest Approach and Perihelion

b Kazuhisa Mitsuda: Suzaku/Chandra Emission/Absorption Line Observations of Warm-hot Medium in and around Our Galaxy

a John P. Hughes: Recent and Future Topics Concerning the X-ray Emission from Supernova Remnants

c Masaru Ueno: A Suzaku Observation of the Neutral Fe-line Emission from RCW86

12:40-14:20 (100min) Lunch and Poster Session

14:20-16:05 (105 min) (Chair: J. Hughes)

c Una Hwang: Suzaku Mapping of Pup A

c Günther Hasinger: Suzaku Observations of SNR1987A

c Emi Miyata: Suzaku Observation of CNO Emission Lines from the Cygnus Loop

a Summary Talk of the Galactic Diffuse Sources (Hiroshi Tsunemi)

(5) The Galactic Center and Ridge Emissions

a Katsuji Koyama: The Galactic Diffuse X-rays with Suzaku

16:05-16:30 (25min) Coffee Break

16:30-18:30 (120min) (Chair: G. Hasinger)

b Motohide Kokubun: Hard X-ray Investigation of the Galactic Center Region with Suzaku

c Andrea Goldwurm: XMM-Newton and INTEGRAL Observations of the Galactic Center

c Tomonori Totani: The Galactic Center: A Consistent Explanation of 511 keV Line, Hot Plasma, and Past High Activity by RIAF

b Ken Ebisawa: Suzaku Spectral Study of the Galactic Ridge Emission

a Rashid Sunyaev: INTEGRAL results of the Central Region of the Galaxy

b Vladimir Dogiel: Continuum and Line Emissions from the Galactic Ridge and Clusters: Problems of Interpretation and Ways of Solution

Wednesday, 6 December

9:00-10:35(95min) (Chair: H. Tsunemi)

(6) Special Session (1)

a Stephen P. Reynolds: Cosmic-Ray Acceleration in SN 1006 and Other Shell Supernova Remnants b Aya Bamba: Millennium Study of SN 1006 with Suzaku

c Yuko Motizuki: Antarctic Ice as a Probe of Historical Supernovae

c Sangwook Park: SNR G330.2+1.0: Discovery of a CCO and the Characteristics of Nonthermal X-ray Emission from the Shell

c Toshio Terasawa: Shock Modification by Cosmic-Ray-Excited Turbulences

10:35-11:00 (25min) Coffee Break

11:00-13:00 (120min) (Chair: K. Makishima)

(6) Special Session (2)

a P. Frank Winkler: SN 1006 at Age 1000 Years: from Dazzling Star to Puzzling Remnant

c Tadayuki Takahashi: Hard X-ray Observations of TeV SNR RXJ1713-3946

c Hironori Matsumoto: X-ray Observations of the HESS Unidentified Sources from the Galactic Plane c Gerd R. Puehlhofer: Testing the SNR Connection of Dark TeV Sources with Multifrequency Investigations

c Ryo Yamazaki: On the Origin of Galactic TeV Unidentified Sources

a Summary Talk on the Special Session (Robert Petre)

13:00-14:30 (90min) Lunch and Poster Session

14:30- Free Time = Enjoy-Kyoto Time

Thursday, 7 December

9:00-10:25 (85min) (Chair: J. Nousek)

(7) Stars and Clusters

c Masahiro Tsujimoto: Suzaku XIS Spectroscopy of Extended Hard X-ray Emission in the Arches Cluster

c Kenji Hamaguchi: Diffuse X-ray Emission from the Carina Nebula

(8) WD & Neutron Star Isolated and/or Binaries

b Manabu Ishida: Suzaku Observations of the Dwarf Nova SS Cyg in Quiescence and Outburst b Koji Mukai: Checking on the Identification of Two RXTE All-Sky Slew Survey Sources with Obscure Cataclysmic Variable

c Jan-Uwe Ness: The Recurrent Nova RS Oph in its Super-Soft-Source Phase

10:25-10:45 (20min) Coffee Break

10:45-12:30 (105 min) (Chair: S. Kitamoto)

c Tatehiro Mihara: Cyclotron Observations of Binary X-ray Pulsars

c Christopher W. Mauche: Hydrodynamical and Spectral Simulations of HMXB Winds

c Willem Hermsen: Enigmatic Luminous Pulsed Hard X-ray Emission from AXPs

c Robin Corbet: Periodicities in X-ray Binaries from Swift/BAT Observations

c Jelle S. Kaastra: RGS X-ray Spectroscopy of the Crab Nebula

a Summary Talk (Tadayasu Dotani)

12:30-14:00 (90min) Lunch and Poster Session

14:00-15:15 (75 min) (Chair: K. Mitsuda)

(9) Stellar/Intermediate Mass Black Holes

a Kazuo Makishima: X-ray Study on Stellar/Intermediate Mass Black Holes

c Elisabeth Jourdain: High Energy Emission of Compact Objects with SPI/INTEGRAL

c Aya Kubota: Suzaku Discovery of Absorption Lines from the Black Hole Transient 4U1630-472

c Tsunefumi Mizuno: Suzaku Observation of Two Ultraluminous X-Ray Sources in NGC1313

15:15-15:35 (20min) Coffee Break

15:35-17:30 (115 min) (Chair: R. Mushotzky)

(10) Super Massive Black Holes (AGN)

a James N. Reeves: An Overview of Suzaku Results on AGN

b Hisamitsu Awaki: Broad Band Spectra of Sy II Galaxies Observed with Suzaku

c Gulab Chand Dewangan: Time Delays between the Soft and Hard X-ray Emission from Narrow-line Seyfert 1s

c Chris Done: X-rays from Accretion in Narrow Line Seyfert 1 Galaxies

c Andrew Ptak: Iron K
 α and K β Spectroscopy of Seyfert 1.9 NGC 2992

b Richard E. Griffiths: Beyond the Deep X-ray Surveys: Galaxies or AGN ?

17:30-18:30 (60min) Poster Session & Banquet Setting

18:30-21:00 Banquet (at the conference venue, Kyoto TERRSA)

Friday, 8 December

9:00-10:40 (100min) (Chair: H. Kunieda)

c Giovanni Miniutti: The Long Suzaku Observation of MCG-6-30-15

b Thomas Boller: AGN Science Learned from Previous X-ray Missions: Issues for the Coming Decade

c Kiyoshi Hayashida: Suzaku Observation of 1H0707-495: Puzzling Spectral Drop around 7keV $\,$

c Andrea Comastri: Suzaku Observations of Bright Compton Thick AGN

c Alex Markowitz: Suzaku GT Observations of the Seyfert 1 NGC 3516 and the RL AGN Cen A

b Yasushi Fukazawa: Hard X-ray Variability of AGN Observed with Suzaku

10:40-11:00 (20min) Coffee Break

11:00-12:35 (95 min) (Chair: C. Done)

c Enrico Piconcelli: XMM-Newton Evidence of 3C 234 as a Genuine Type 2 Quasar c Roberto Gilli: Compton Thick AGN and the Synthesis of the Cosmic X-ray Background: the Suzaku Perspective

Super Massive Black Holes (Jet)

b Greg M. Madejski: Suzaku Observations of GLAST Blazars

c Luigi Costamante: TeV and X-ray Properties of High-energy Peaked BL Lacs: an Updated Look a Richard Mushotzky: Current Issues in AGN Research and the Prospect for the Future

12:35-12:50 (15min) Group Photo

12:50-14:20 (90min) Lunch and Poster Session

14:20-16:10 (110min) (Chair: T. Takahashi)

(11) Synergy with Suzaku and Other Missions

b Yoshihiro Ueda: Suzaku Study of New Hard X-ray Selected AGNs

a Roland Diehl: INTEGRAL/SPI Science and Connections to Suzaku

b Tuneyoshi Kamae: GLAST & Suzaku: Cosmic-ray Acceleration and Interaction in Galaxy

a Werner Hofmann: Gamma-ray Astronomy with HESS and Connection to Suzaku

Closing Remark (Katsuji Koyama)

16:10-16:30 (20min) Coffee Break

16:30-18:30 (120min) (Chair: R. Kelley)

Instructions of Suzaku Data Analysis

b Yukikatsu Terada: The 7-steps of the Data Analysis

a Kiyoshi Hayashida: Calibrations of XIS

a Motohide Kokubun: Calibrations of HXD,

& Shin Watanabe: Background Model of HXD

b Yoshitomo Maeda : Attitude and XRT

b Free Discussion